Aandachtspunten bij een verbeterproject

Lean is inmiddels een vertrouwde term in de industrie. QRM is relatief nieuw, maar wint snel aan bekendheid in het klantorder gestuurde deel van de industrie. Kiezen voor zo’n bewezen strategie om uw organisatie te versterken is natuurlijk goed, maar wanneer u met Lean of QRM aan de slag gaat moet u zich een aantal zaken goed realiseren:

 1. Een verbetering aanbrengen in uw organisatie is geen project
  Dat wil zeggen: maandag beginnen en vrijdag klaar, betekent niet dat u volgend jaar nog het rendement van uw week verbeteren zonder meer zal terugzien.

 2. Lean of QRM moet het DNA van uw organisatie vormen voor duurzaam resultaat
  Dit betekent vaak dat de bedrijfscultuur zal moeten veranderen.

 3. Houding en gedrag is het meest cruciale onderdeel van zo’n cultuuromslag
  Het zijn de medewerkers die het doen! Knelpunten analyseren en verbeteringen ontwerpen is één ding, maar structureel werken aan verbeteringen met alle geledingen van de organisatie, dat is dé uitdaging.

Houding en gedrag staat centraal

temopEen Lean of QRM implementatie is mensenwerk. De rol van het management, medewerkers activeren, visual management, doelen communiceren, alles staat in het teken van de cultuurverandering die uw organisatie de gewenste groei laat doormaken.

We moeten niet harder werken, maar slimmer werken! En dat vereist inzicht in processen, bottlenecks, trainging, maar bijvoorbeeld ook optimaal gebruik maken van de kennis van medewerkers. Zij kennen de praktijk en kennen de oplossingen die nodig zijn.

Echt rendement wordt bereikt door een integrale aanpak

Processen optimaliseren is niet iets voor één afdeling. Uw weet wat er gebeurt op het moment dat de A-zoveel wordt verbreed…. dan staat het verderop stil. Het maximale rendement wordt bereikt door over afdelingen heen te kijken en bijvoorbeeld ook het kantoor mee te nemen. Iets dat vaak vergeten wordt bij Lean of Quick Respons Manufacturing.

 • Meer weten over 'Aandachtspunten bij een verbeterproject'?

 • Op dit moment zijn nog geen aankomende evenementen bekend.
  Volledige agenda
 • Download de "5 tips voor het realiseren van uw strategische doelen" als pdf

  Vul uw e-mailadres in en uw PDF verschijnt hier.