Duurzaam verbeteren

Veranderen is geen doel op zich, het moet leiden tot verbeteringen die blijvend effect hebben. Eén van de ervaringen die veel managers in de industrie gemeen hebben is dat het lastig is om veranderingen door te voeren, en dat het nog veel moeilijker is om de resultaten te borgen.

“Ahh Lean werkt bij ons niet, we hebben er vorig jaar een project mee gedaan, maar iedereen werkt weer op zijn eigen manier.”, “Bevlieging van het management, waait vanzelf over…”
Herkent u dit?

Duurzaam verbeteren

Duurzaam uw organisatie verbeteren vereist een aantal cruciale ingrediënten: een stevig draagvlak, een helder doel, investering, heldere communicatie en doorzettingsvermogen. Veranderen is vooral mensenwerk.

Houding en gedrag

temopEen proces herontwerpen is vaak niet het probleem, helder en consequent operationeel management wordt al lastiger, maar ‘houding en gedrag’ is vaak de echte uitdaging.
Lean is bovendien geen project, maar een strategie. Een manier van werken die in de bedrijfscultuur moet worden opgenomen. Alleen dan zullen verbeteringen ook blijven bestaan en worden uitgebreid. Lean Improvers richt zich daarom op houding en gedrag en het overbrengen van kennis en vaardigheden. De organisatie moet zelf verder kunnen groeien.

  • Meer weten over 'Duurzaam verbeteren'?

  • Methodieken en diensten

  • Op dit moment zijn nog geen aankomende evenementen bekend.
    Volledige agenda