Leverbetrouwbaarheid verhogen

Leverbetrouwbaarheid is vaak een belangrijke succesfactor in de markt. En dan niet alleen leveren op het afgesproken moment, maar ook de juiste kwaliteit en liefst niet met een levertijd van meerdere weken tot maanden.

Lean biedt een aantal tools om uw leverbetrouwbaarheid te vergroten. Het basisprincipe van lean: waarde creëren voor de klant en verspilling (alles wat geen waarde toevoegt) zo veel mogelijk elimineren verhoogt op zichzelf al de leverbetrouwbaarheid. Heeft u een productie- of kantoorproces met 10 processtappen en kunt u 5 daarvan weghalen door lean te gaan werken, dan verdwijnen daarmee ook 5 variabelen in uw totale doorlooptijd. De doorlooptijd wordt dus niet alleen korter, maar ook beter te beheersen.

QRM focust zich volledig op doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid

QRM, Quick Respons Manufacturing is een variant van Lean en focust zich volledig op de factor ‘tijd’. QRM is daardoor ook zeer geschikt voor het effcinienter maken van productie- en kantoorprocessen in een zeer dynamische omgeving, zoals klantorder gestuurde bedrijven.

Bosch Scharnieren implementeerde QRM en realiseerde een doorlooptijdverkorting van ruim 60%. Bosch levert maatwerk scharnieren met een 99% leverbetrouwbaarheid binnen 2 tot 3 weken. Bovendien kan men op kantoor nu binnen 24 uur een offerte afgeven mét leverdatum.

  • Meer weten over 'Leverbetrouwbaarheid verhogen'?

  • Methodieken en diensten

  • Op dit moment zijn nog geen aankomende evenementen bekend.
    Volledige agenda