Slank en snel bedrijfsbureau

Administratieve processen worden vaak vergeten in een Lean Manufacturing project. Terwijl er juist op kantoor vaak processen zijn, die eenvoudiger kunnen. Communicatie, die voor de interne organisatie vaak begint op kantoor, is bovendien een bron van onduidelijkheden en fouten.

Meer snelheid en kwaliteit op kantoor

Lean kan ook in een kantooromgeving worden toegepast en meer snelheid en kwaliteit te weeg brengen. Hoe lang duur bij u het proces om een  complete offerte te maken met de juiste prijzen, langer dan één dag?

Voor de optimalisatie van processen op kantoor kan uiteraard een VSM en 5S worden toegepast. Het opschonen en standaardiseren van (online)documenten kan bijvoorbeeld fouten voorkomen en veel tijd besparen. Maar er bestaan ook specifieke methodieken, zoals Lean-Office Games.

Kantoor als QRM cel

Wanneer er veel variatie van taken en processen voorkomt op kantoor kan QRM een oplossing bieden. Het werken in verschillende cellen die onderdeel uitmaken van het geheel aan cellen op de productievloer, maakt dat kantoorprocessen écht aansluiten op de productie.

Het resultaat

Adminitratieve processen duren vaak erg lang, juist doordat “orders” zo vaak stil liggen. Een document verhuist van het ene naar het andere bureau en ligt daar vervolgens weer een tijd op een stapel. Dit betekent ook dat er zeer veel winst valt te behalen in de processen op kantoor. Offertes kunnen makkelijk binnen één dag klaar zijn en dat geldt voor orders en andere administratie. Doorlooptijdverkorting van meer dan 50% zijn op kantoor dan ook vaak haalbaar.

  • Meer weten over 'Slank en snel bedrijfsbureau'?

  • Methodieken en diensten

  • Op dit moment zijn nog geen aankomende evenementen bekend.
    Volledige agenda