Continu verbeteren – hoe doe je dat?

  • 11-02-2019
  • Van der Valk Zwolle - 09.30 uur tot 12.30 uur

Elke organisatie wil het vandaag beter doen dan gisteren. En morgen natuurlijk weer beter dan vandaag. Toch lukt het ene bedrijf dit makkelijker dan het andere bedrijf. Hoe komt dat? Wat zou u hierin bijvoorbeeld kunnen leren van Toyota; een van de grootste autoproducenten ter wereld?

Lean Improvers haalt in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) Isao Yoshino naar Nederland. Isao Yoshino werkte 40 jaar bij Toyota als manager en geeft tijdens zijn aanwezigheid in Nederland een gratis seminar, “Het verkrijgen van een continue verbetercultuur”, voor de relaties van Lean Improvers. Wilt u zich laten inspireren?

Programma seminar “continu verbeteren – hoe doe je dat?”
Tijdens dit seminar zal de heer Yoshino ingaan op de geschiedenis van Toyota, hoe het bedrijf zich ontwikkelde tot een autofabrikant van wereldklasse. Belangrijk hiervoor was het stapsgewijs ontwikkelde Toyota Production System, maar ook de implementatie van Total Quality Management. Dit ging niet vanzelfsprekend, onderweg heeft het bedrijf veel (moeten) leren.

Leiderschap binnen Toyota
De heer Yoshino zal ook ingaan op de ontwikkeling van leiderschap binnen Toyota. Hij geeft aan wat de taken en verantwoordelijkheden van managers bij Toyota zijn en hoe hierop de nadruk gelegd werd in het Kan-Pro project waarin meer dan 800 managers participeerden.  Het is een uniek project waar westerse bedrijven veel van kunnen leren op het terrein van continue verbeteren en het scheppen van de juiste cultuur daarvoor.

Uniek beeldmateriaal NUMMI
In het laatste deel van de ochtend zal de heer Yoshino ingaan op NUMMI en zien we daarvan uniek filmmateriaal.  Duidelijk wordt hoe moeilijk het is om een cultuurverandering te realiseren en wat belangrijke principes zijn om dit succesvol te doen. Uiteraard zal er gedurende de workshop ruim de gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

Deelnemen?

Als u met meerdere personen komt, geeft dan hier alle persoonlijke e-mailadressen op een aparte regel.
  • Meer weten over 'Continu verbeteren - hoe doe je dat?'?

  • Op dit moment zijn nog geen aankomende evenementen bekend.
    Volledige agenda