Bosch Scharnieren realiseert 64% kortere doorlooptijd

Bosch Scharnieren ontwerpt en produceert hoogwaardige metalen scharnieren en is gespecialiseerd in maatwerk voor industriële toepassingen. Specialisatie was noodzakelijk voor het bestaansrecht in de markt. Dat geldt tegenwoordig voor veel producenten.

man-bij-propos-scherm

Bij Bosch Scharnieren werkt men in flexibele QRM cellen.

Godfried Kaanen, directeur van Bosch Scharnieren, heeft vervolgens de ‘uitdagingen’ van klantordergestuurd produceren aangepakt. Korte levertijden, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn vaak cruciaal voor een klant, terwijl de variëteit in maatwerk zich moeilijk laat controleren.

De QRM strategie

Kaanen vertrouwt volledig op Quick Response Manufacturing (QRM) als strategie om productie en kantoor snel en efficiënt te laten functioneren. Bosch Scharnieren realiseerde met QRM een doorlooptijdverkorting van gemiddeld 64% en levert nu binnen 2 tot 3 weken. Binnen 24 uur wordt een offerte met leverdatum afgegeven, die 99 van de 100 keer ook netjes wordt gehaald.

Tijdens de jaarlijkse Energiedag van MKB Krachtcentrale ontving Bosch Scharnieren de achievement award voor “Slimste bedrijf van Nederland”. QRM is de strategie achter dit succes.