Procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie is het meest praktische kant van verbeteren. Denk aan het in kaart brengen van een proces, het detecteren van verspillen van tijd of middelen en het elimineren van die verspilling. Lean of Quick Response Manufacturing levert hiervoor een scala aan methoden en technieken.

Vrijwel elk bedrijf kent processen die nog vele malen sneller of eenvoudiger kunnen. Naast het weghalen van onnodige, vaak verouderde, processtappen, kan ook een optimaal ingerichte werkplek, standaardisatie of een compleet andere productiewijze tot de mogelijke interventies behoren.

Een kleine interventie kan al een hoop tijd of kosten besparen. Verspillingen als wachttijd, onnodige handelingen, transport en fouten, zijn de oorzaak van gemiddeld 90% van de totale doorlooptijd in de industrie! Herkent u uw verbeterpotentieel?

Veel verbetertrajecten mislukken echter omdat processen worden geoptimaliseerd zonder aandacht voor de borging van de verbeteringen. De organisatie veert langzaam terug in het oude gedrag en het verbetertraject wordt afgedaan als mislukt.

Aandacht voor prestatiemanagement en houding & gedrag zorgt voor duurzame verbeteringen en cultuurverandering.

  • Meer weten over 'Procesoptimalisatie'?

  • Op dit moment zijn nog geen aankomende evenementen bekend.
    Volledige agenda