Publicaties

 • Yellow Belt Lean en QRM Workshop

  11-03-2016 Afgelopen maand werd in samenwerking met het HAN Lean/QRM Center de Yellow Belt Workshop gegeven in Paterswolde. Nadenken over verbeterpunten in het proces levert een hoop ideeën op In 2 dagen tijd leerden de deelnemers aan de hand van een Lean Game om processen te optimaliseren met Lean en QRM principes. Voor de meesten was de theorie al deels bekend, maar `je leert toch altijd weer wat bij`. Door verbetertechnieken ook direct in praktijk te brengen wordt ook het effect van een aa lees verder »
 • 6 praktische tips om uw strategische doelen te realiseren!

  08-01-2016 Komt u wel toe aan het stellen van goede strategische doelen? Vaak gunt men zichzelf niet de tijd om eens diep na te denken over het eigen bedrijf, de markt en de mogelijkheden. Het is de waan van de dag die regeert. En terecht, want de dagelijkse operatie is belangrijk. Maar zonder een helder strategisch kader weet u niet of alle operationele inspanning uw onderneming wel daar brengt, waar u heen wilt. Dus wordt er toch tijd vrij gemaakt om na te denken over strategische doelstellingen. Daar lees verder »
 • QRM Masterclass van Rajan Suri groot succes!

  24-09-2015 Maandag 21 september vond in Houten de QRM masterclass plaats voor een 60-tal geïnteresseerden. Onderwerp was het maken van een MCT map, een belangrijke tool voor het drastisch verkorten van doorlooptijden. Rajan Suri zelf, de grondlegger van Quick Response Manufacturing (QRM), was de docent deze middag, die bestond uit twee delen: Uitleg over de cruciale rol die sturen op doorlooptijd speelt om de internationale concurrentie het hoofd te kunnen bieden. Gevolgd door tips en uitleg voor lees verder »
 • Tot € 10.000,- ESF subsidie

  18-09-2015 Vanaf 19 oktober 2015 kunt u weer een ESF subsidie aanvragen voor projecten in het kader van duurzame inzetbaarheid in uw organisatie. U ontvangt maximaal 50% subsidie per project, met een maximaal projectbedrag van € 20.000,- Lean Improvers regelt en begeleidt, samen met een gespecialiseerde partner, de totale subsidie aanvraag. 3 invalshoeken gericht op duurzame inzetbaarheid Een Lean of QRM traject past vaak binnen de kaders van deze ESF subsidie.  In een verbetertraject werken wij lees verder »
 • PROVAN winnaar "Factory of the Future"

  16-02-2015 PROVAN, de Belgische metaalverwerker, is uitgeroepen tot 'Factory of the Future'. PROVAN gebruikt QRM om haar leadtime te verkorten en voorraden te verlagen. Bovendien maakt PROVAN gebruik van PROPOS, dat de orderstroom reguleert en tussenvoorraad voorkomt. Lean Improvers feliciteert PROVAN met deze prachtige prestatie! QRM zal voor veel bedrijven een uitkomst blijken in de concurrentie met bijvoorbeeld Azie, maar ook om de binnenlandse concurrentie voor te blijven. PROVAN laat in de prakti lees verder »
 • Sessie over Planning en Productie voor velen eye-opener!

  18-12-2014 Op 2 december jl. vond in Duiven de sessie “Waarom uw planning uw productie in de war schopt” plaats. Een onderwerp dat door veel bedrijven en ondernemers wordt herkend. De oorzaken van planningsproblemen Tijdens de sessie is ingegaan op wat nou eigenlijk de oorzaken zijn van planningsproblemen en welke tegenmaatregelen genomen kunnen worden. Hoewel ieder bedrijf uniek is, zijn de oorzaken en gevolgen van planningsproblemen vaak hetzelfde. Alleen de oplossing verschilt per bedrijf. Aan d lees verder »
 • Verbeteren met Lean en Quick Response Manufacturing, heeft u het begrepen?

  04-11-2014 Het kopiëren van succesvolle concepten of werkwijzen is een veel voorkomende praktijk in bijna alle branches. Albert Heijn gaat hamsteren? Dan gaat C1000 euroknallen, Jumbo gaat super dealen, enzovoort. Het maakt niet zo veel uit wie eerst was, feit is dat goede acties werken en zeker dit soort publieke acties zijn eenvoudig te kopiëren. Ook in de maakindustrie in Nederland wordt er bij elkaar afgekeken. Als één bedrijf succesvol is met een bepaalde werkwijze, dan zijn anderen snel genei lees verder »
 • Waarom uw planning uw productie in de war schopt

  24-10-2014 Plannen is een vak. Uw planner moet over bijna helderziende eigenschappen beschikken om alle toezeggingen van uw verkopers te laten aansluiten op de “mitsen en maren” van uw productieorganisatie. Het aantal variabelen is enorm; klanten moeten op tijd informatie met u delen, materiaal dient ingekocht te worden, productieruimte gereserveerd en medewerkers toegewezen. En die verkoper heeft een levertijd afgegeven die eigenlijk niet kan. Aan de planning de taak om alles soepel te regelen. Vee lees verder »
 • Discussie: Voorraad is niet erg

  11-12-2013 Op 5 Juli kwamen 14 bedrijven uit het Noorden van het land bijeen het Hotel Van der Valk in Drachten om kennis te maken met Lean. De deelnemers voerden enkele belangrijke discussies: Voorraad is toch niet erg, zelfs handig en bovendien kost het relatief weinig! Over voorraad is veel gesproken tijdens en na de sessie. Volgens de Lean-gedachte is (tussen)voorraad eigenlijk verspilling. Een hele kleine voorraad is soms noodzakelijk, maar als het enigszins mogelijk is zou (tussen)voorraad moeten lees verder »
 • PROPOS lost uw planningsproblemen op

  04-12-2013 Als u orders plant in een klantorder gestuurd productiebedrijf, dan weet u dat uw planning maar een zeer beperkte houdbaarheid heeft. Nieuwe orders moeten zo snel mogelijk worden gemaakt, maar u wilt zo min mogelijk omstellen en zo efficiënt mogelijk werken. Gaat u orders nesten? Of neemt u voor elke order extra tijd, zodat spoedjes en uitval geen onrust veroorzaken? Maar dan is uw doorlooptijd veel langer dan strikt noodzakelijk! U kunt uw levertijden dus drastisch verkorten als u continu o lees verder »
Pagina 1 van 212
 • Meer weten over 'PROPOS lost uw planningsproblemen op'?

 • Op dit moment zijn nog geen aankomende evenementen bekend.
  Volledige agenda