Sessie over Planning en Productie voor velen eye-opener!

18-12-2014

Op 2 december jl. vond in Duiven de sessie “Waarom uw planning uw productie in de war schopt” plaats. Een onderwerp dat door veel bedrijven en ondernemers wordt herkend.

De oorzaken van planningsproblemen

Tijdens de sessie is ingegaan op wat nou eigenlijk de oorzaken zijn van planningsproblemen en welke tegenmaatregelen genomen kunnen worden. Hoewel ieder bedrijf uniek is, zijn de oorzaken en gevolgen van planningsproblemen vaak hetzelfde. Alleen de oplossing verschilt per bedrijf. Aan de hand van de responstijdspiraal is gekeken naar de invloed van:

  1. de hoeveelheid orders die tegelijkertijd in productie zijn
  2. de wijze waarop afspraken met de klant gemaakt worden
  3. de negatieve invloed van een lange doorlooptijd
  4. de impact van een spoedorder

“Het brengt je toch weer op ideeën…”

sessie-duivenDoor de aanwezigen werden ervaringen met het onder controle krijgen van ieders planning gedeeld. Op deze manier bij elkaar in de keuken kijken werd als leerzaam en inspirerend ervaren. “Het brengt je toch weer op ideeën en helpt je om met een andere blik naar je eigen onderneming te kijken”, was een veelgehoorde terugkoppeling van de deelnemers. Ook werden er diverse adviezen gedeeld over effectieve manieren om planningen en doorlooptijden onder controle te krijgen.

De ultieme oplossing

De problemen die voortkomen uit de planning kunnen niet eenvoudig worden weggenomen. Planningen liggen immers altijd in de toekomst en die is grillig. Maar de impact van planningsproblemen kan wel fors worden ingeperkt, door anders te kijken naar plannen en productie.

De ultieme oplossing is om de oorzaak van de problemen weg te halen; niet meer plannen. En dit kan tot op zekere hoogte! Tijdens de bijeenkomst zijn methoden en enkele praktijkcases besproken. Voor velen een eye-opener.

Ook interessant voor u?

Lean Improvers zal de komende tijd diverse sessies over het thema planning organiseren. Wellicht ook voor u een mooie gelegenheid om u te laten informeren en inspireren over hoe de planning uw productie niet meer in de war schopt.

  • Meer weten over 'Sessie over Planning en Productie voor velen eye-opener!'?

  • Op dit moment zijn nog geen aankomende evenementen bekend.
    Volledige agenda