Methodieken

Lean Improvers heeft een ruime ervaring met een breed scala aan verbetertechnieken. Zo zijn wij altijd in staat om de oplossingsrichting te kiezen die het beste bij uw organisatie past. Methodieken uit Lean en Quick Response Manufacturing worden vaak ingezet.

Lean

Lean is een strategische managementfilosofie gericht op het verbeteren en effectiever maken van het totale realisatieproces. Door te focussen op de werkzaamheden die waarde toevoegen en alle verspillingen daaromheen weg te nemen ontstaat een soepel lopend productieproces (met “Flow”). In een optimale situatie werkt dit proces vraag gestuurd.
Lean is zeer geschikt voor “hoog volume, lage variatie” omgevingen. (meer over Lean Manufacturing)

Quick Response Manufacturing

Voor ondernemingen met “laag volume, hoge variatie” productie is Lean minder geschikt. Hiervoor zetten wij de technieken van Quick Response Manufacturing (QRM) in. Door de focus te leggen op de reductie van doorlooptijd ontstaat de tijd om flexibel om te gaan met de hoge variatie in producten. Doorlooptijdreductie kan onder andere worden bereikt door te gaan werken in celstructuren, spoedopdrachten in productie te voorkomen en orders bewust pas vrij te geven op het laatst mogelijke moment. (meer over Quick Response Manufacturing)

  • Meer weten over 'Methodieken'?

  • Op dit moment zijn nog geen aankomende evenementen bekend.
    Volledige agenda